.:: آشنایی اجمالی با پروشات باقری مسعود زاده ::.
  • عضو انجمن مامایی کرمان
  • عضو انجمن مامایی شیراز
  • 18 سال سابقه کار
  • نماینده انجمن بند ناف رویان
  • شماره نظام مامایی: 9183
  • فارغ التحصیل در سال 1375 از دانشگاه کرمان

llllllllllllllllllllll

. احساس حرکت جنین یکی از پرارزش ‌ترین بخش ‌های بارداری است. این حرکت می‌ تواند آغاز رابطه عاطفی بین شما و فرزندتان باشد.
بسیاری از زنان احساس می ‌کنند که می ‌توانند پیش از زایمان با حس کردن حرکات جنین، با او و شخصیت ‌اش رابطه برقرار کنند و به هر حال این حرکت باعث اطمینان خاطر مادر است.
شدت حرکات جنین می‌ تواند متفاوت باشد. دامنه حرکات او از تکان ‌خوردن‌های ظریف، که در ابتدای بارداری مانند وجود گاز در روده‌ها حس می ‌شود، تا حرکات تند و در مواقعی حتی لگد زدن‌ های دردناک متفاوت خواهد بود.
حرکت هر یک از جنین ‌های شما در بارداری ‌های قبلی ممکن است متفاوت بوده باشد لذا نگرانی از بابت این که هر چند وقت یک بار جنین باید حرکت کند و یا خیلی زیاد و یا کم حرکت دارد نباید موجب استرس و دغدغه مادران باردار شود.
نباید خودتان را در این مورد با دیگران یا حتی دیگر بارداری‌ تان مقایسه کنید. البته وقتی حس کردید فرزند شما خیلی ساکن است و یا در حد انتظار حرکت ندارد در مورد آن با پزشک خود صحبت کنید.
اگر الگوی طبیعی حرکت جنین از بین رفته باشد، می ‌توانید برای اطمینان خاطر ضربان قلب جنین را گوش کنید. البته در اکثر موارد با این که پزشکان به شما و نگرانی ‌تان بها می ‌دهند دلیلی برای نگرانی نیست.
گرفتن نوار قلب جنین یکی از کارهایی است که البته به طور روتین در همه مطب‌ ها انجام نمی ‌شود ولی ارزش تشخیصی خوبی دارد.
برای این کار مادر در حالت استراحت دراز می‌ کشد و نواری دور شکم او بسته می ‌شود که دارای یک پروب‌گرد و در واقع تک لید است و می‌ تواند ضربان قلب جنین (120 تا 160 بار در دقیقه است) را ثبت کند و نوار مربوطه را نشان دهد.
همانطور که همه انسان ها در اثر افزايش فعاليت ضربان قلبشان افزايش مي يايد جنين سالم نيز در اثر حرکت ضربان قلبش تغيير مي کند. اين تغيير چند ثانيه طول مي کشد و دوباره به حالت اوليه باز مي گردد.
اين تست را مي توان از 28 هفتگي انجام داد ولي در زمان حاملگي هاي پرخطر کابرد ضروري تري دارد حاملگي پرخطر شامل زايمان دير هنگام است. زمان معمول 49 هفته است و اگر تا اين زمان زايمان صورت نگيرد و مادر علائمي مثل کم شدن حرکات جنين، بالا رفتن فشار خون و يا کم شدن حجم مايع اطراف رحم را داشته باشد اين تست پيشنهاد مي شود .

علاوه بر آن در طي آزمايش  از هفته 32 به بعد قلب جنين بايد 15 بار در دقيقه بزند و 15 ثانيه در همان حال باقي بماند و از هفته 32 به پايين قلب جنين بايد 10 بار در دقيقه و به مدت 10 ثانيه بزند.
نوار قلب جنین در کنار حرکات جنینی می تواند نشاندهنده سلامت جنین در حال رشد باشد. البته در بسیاری از موارد جنین با ناهنجاری هم می تواند ضربان قلب نرمالی داشته باشد. از هفته 32 بارداری این تست قابل انجام می باشد و معمولا مادرانی که کاهش حرکات جنین را گزارش کرده اند یا شرایط بارداری نرمال نمی باشد, توصیه به انجام این تست می شود. این تست تهاجمی نمی باشد و مدت زمان آن 20 دقیقه است و در صورتی که در این 20 دقیقه جنین 2 بار حرکت کند و با افزایش ضربان قلب همراه باشد تست رضایت بخش می باشد
از روی این نوار قلب ما می ‌توانیم جنین ‌های در حال خطر را تشخیص داده و درمان کنیم
اگر تشخیص دهیم مشکلی سلامت جنین را تهدید می ‌کند گاهی حتی برای ختم بارداری اقدام می ‌کنیم.
لازم به توضیح است که بعضی از جنین‌ ها در داخل رحم ضربان غیرطبیعی دارند و قلب ‌شان کندتر یا تندتر از معمول می ‌زند.
گاهی نیز به دلیل نارسا بودن جفت این اختلال رخ می‌ دهد، یعنی وقتی جنین حرکت می ‌کند، به جای این که ضربان قلب ‌اش تندتر شود، دچار کندی آن می‌ گردد و یا موارد و مشکلاتی دیگر که مثال زدن آن ها خارج از حوصله این یادداشت است.
به هر حال در سه ماهه سوم بارداری هر مادری که از کاهش حرکت جنین خود شکایت دارد و نگران است، می‌ تواند بررسی شود و با گرفتن یک نوار قلب از جنین خود به آرامش و امنیت خاطر در خصوص سلامت او دست یابد.
وجود این تست‌های مختلف و پیشرفت روز به روز علم این امکان را به مادران امروز می‌ دهد تا بدون نگرانی از بارداری خود لذت ببرند

آدرس: راور خیابان امام خمینی کوچه 25
ساعات کاری: عصر ها از ساعت 5 الی 9
پست الکترونیکی: proshat_bm_zadeh@yahoo.com
تلفن : 5585 3372 | موبایل : 09139973492