.:: آشنایی اجمالی با پروشات باقری مسعود زاده ::.
  • عضو انجمن مامایی کرمان
  • عضو انجمن مامایی شیراز
  • 18 سال سابقه کار
  • نماینده انجمن بند ناف رویان
  • شماره نظام مامایی: 9183
  • فارغ التحصیل در سال 1375 از دانشگاه کرمان

Information-about-work-tube-uterine-1

بارداری تنها زندگی‌تان را تغییر نمی‌دهد، بلکه در بدن‌تان و نحوه‌ای کار کرد آن نیز تغییراتی را ایجاد می‌کند. شما می‌دانستید قرار است شکم‌تان بزرگ شود و زود‌تر از حد معمول خسته شوید، و ممکن است چند بار در حین بارداری دچار حالت تهوع و استفراغ شوید؛ اما شاید انتظار تغییرات ناخوشایند و ناخواسته دیگر را نداشتید.
هنگامی که باردار می‌شوید اتفاقات زیادی در بدن‌تان می‌افتد و اکثر آن‌ها ناخوشایند هستند: برای مثال رویش مو بر روی شکم، باد گلو و یبوست، ترشحات واژینال و هموروئید، تنها برخی از این اتفاقات هستند. و معمولاً زنان باردار از این علائم خود نزد پزشک یا افراد دیگر صحبت نمی‌کنند و این خود نشانه شرم آن‌ها از این علائم است. اما شما نباید از توضیح علائم‌تان به پزشک خجالت بکشید، چون این‌ها همگی علائم طبیعی دوران بارداری هستند. دادن این آگاهی به زنان باردار مهم است که باد گلو، تولید گاز و دیگر علائم آن‌ها برای این دوران امری کاملاً طبیعی است.
تولید گاز
موجی عظیم از هورمون‌هایی که در این دوران در بدن‌تان تولید می‌شوند، اعمال سیستم گوارشی بدن‌تان را کُند می‌کنند و این مسأله موجب تولید بیش از اندازه گاز و باد کردن هر زن بارداری می‌شود؛ ممکن است نتوانید در مورد آن کاری بکنید زیرا در این دوران کنترل زیادی روی ماهیچه‌ها و عضلات‌تان ندارید. به عبارت دیگر این گاز مانند گاز معده یا روده یک فرد غیر باردار نیست که از آمدنش اطلاع داشته باشد و بتواند آن را نگه دارد تا به مکان مناسبی برود. با وجود اینکه شما نمی‌توانید این مشکل را به طور کلی برطرف کنید، اما می‌توانید با انجام برخی تمرینات ورزشی یا تغییر رژیم غذایی‌تان آن را کاهش دهید. انجام تمرینات ورزشی به افزایش تحرک روده‌تان کمک کرده و موجب می‌شود تا غذا سریع‌تر در آن حرکت کند؛ و هر چه غذا کمتر در روده‌تان بماند گاز کمتری تولید خواهد شد. برخی از غذا‌ها نیز گاز بیشتری تولید می‌کنند و بهتر است از استفاده زیاد از آن‌ها پرهیز کنید، مانند نوشابه‌های گازدار، لوبیا، کلم بروکلی و میوه‌های خشک شده.
عدم توانایی برای نگه داشتن ادرار
شما ممکن است داستان‌هایی را در مورد افراد بارداری شنیده باشید که عطسه می‌کنند و ناگهان مثانه‌شان در مقابل همکاران یا دوستان‌شان خالی می‌شود. در اکثر زنان باردار ممکن است به هنگام تجربه استرس و یا یک واکنش سریع مانند عطسه، سرفه و یا خندیدن قطراتی از ادرار به بیرون ترشح شود.
اکثر پزشکان توصیه می‌کنند که زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری‌شان، یعنی زمانی که بیشترین استرس را دارند، از نوار بهداشتی استفاده کنند تا جلوی ترشح ادرارشان به بیرون را بگیرند. رفتن منظم به دستشویی نیز می‌تواند کمک کننده باشد.
توصیه مشاور: اگر در دوران بارداری به هر دلیلی ترشحات واژینال و ادرار زیاد است و از نوار بهداشتی استفاده می‌نمایید حتما به مقدار ترشحات و رنگ آن دقت نمایید و نکته بسیار مهم این است که در صورت پاره شدن کیسه آب سریعا به پزشک خود مراجعه نمایید.

هنگامی که جنین رشد کرده و بزرگ می‌شود، فشار بیشتری به مثانه وارد کرده و موجب می‌شود که مثانه‌تان هر دو ساعت یکبار نیاز به تخلیه داشته باشد، حتی اگر خودتان احساس نکنید که مجبورید به دستشویی بروید. رفتن منظم به دستشویی و تخلیه ادرار به جلوگیری از چکه کردن ادرار کمک می‌کند.
توصیه مشاور: البته در سه ماهه اول دوران بارداری نیز این فشار به مثانه وارد می‌شود و باعث احساس تکرر ادرار در فرد می‌شود. بنابراین در سه ماهه اول و آخر دوران بارداری توصیه می‌شود اگر قصد ترک منزل را دارید در مورد نزدیکترین سرویس بهداشتی مطمئن شوید .
موی صورت
هورمون‌ها در یکی دیگر از عوارض جانبی بارداری‌تان دخیلند؛ و این عارضه جانبی رویش موی ناخواسته در نواحی مختلف بدن است.
اکثر خانم‌های باردار از اینکه متوجه می‌شوند به زودی صاحب کمند زیبایی از مو‌ها خواهند شد به شوق می‌آیند، اما هنگامی که صحبت از موهای زاید شکم، سینه و صورت می‌شود، شور و شوق‌شان به ناگاه به ترس تبدیل می‌شود.
اپیلاسیون با موم یا موچین امن‌ترین راه‌های اصلاح برای این دوره هستند. در دوره بارداری نباید به لیزر موهای زاید خود بپردازید زیرا رنگدانه‌های پوست‌تان را تحت تأثیر قرار می‌دهد و اسکار(جای زخم) ایجاد می‌کند. مطلب رفع موهای زائد در دوران بارداری بخوانید.
بوی بدن
برخی از زنان در دوره بارداری خود بویایی قوی تری پیدا می‌کنند. برخی از بوی تند غذاهایی مانند مرغ و یا غذا‌های دریایی تنفر نشان می‌دهند؛ و درصد کمتری از زنان متوجه بوی بدن خود می‌شوند که این برای آن‌ها امری شرم آور است. گاهی اوقات به ویژه در اواخر بارداری آن‌ها می‌توانند بوی قسمت واژینال خود را حس کنند. این ممکن است به دلیل افزایش ترشحات واژینال در این دوره باشد. برخی افراد در مورد بو نگران شده و هر جا می‌روند دستمال‌های مرطوب را همراه‌شان می‌برند. اما این نگرانی بی‌مورد است چون افراد دیگر این بو را متوجه نمی‌شوند و تنها خود شما آن را احساس می‌کنید، زیرا حس بویایی‌تان در این دوره بسیار قوی شده است.
اگر در منطقه واژینال خود متوجه بوی قوی و یا قابل توجهی شدید، مسأله را با پزشک‌تان در میان بگذارید. ممکن است علت این بو عفونت‌های باکتریایی یا قارچی باشد، که می‌توانند به روشی امن توسط داروهای ضد قارچ در طول دوران بارداری درمان شوند.

هموریید
اگر از هر مادر جدیدی در مورد هموروئید سؤال کنید، احتمالا داستان ناخوشایندی را از این مشکل بیان می‌کند، البته اگر بخواهد آن را برای شما بازگو کند.
هنگام بارداری هموروئید به احتمال زیادی رخ داده و با آن همراه خواهد بود. این مشکل معمولا همراه با یبوست و هنگامی که برای حرکت دادن روده‌تان به خود فشار می‌آورید، اتفاق می‌افتد. و ما می‌دانیم که یبوست یکی از شایع‌ترین مشکلات و شکایات در دوران بارداری است.
بنابراین با جلوگیری از یبوست، ریسک ابتلای‌تان به هموروئید را کاهش دهید؛ به میزان کافی مایعات بنوشید؛ فیبر بیشتری بخورید؛ و با مشورت پزشک از ملین استفاده نمایید. همچنین با پزشک‌تان درباره مکمل‌های فیبر صحبت کنید و اگر خوردن‌شان برای‌تان مشکل است بینی‌تان را گرفته و آن را فرو دهید.
در صورتی که هموروئید شدت بیابد، استفاده از پد‌های بهداشتی و کرم‌های ضد التهاب می‌توانند کمک کننده باشند و استفاده‌شان در دوران بارداری ایمن است.
آکنه
جوش‌ها، کشیدگی‌ها و خطوط سفید روی پوست، به ویژه در اوایل بارداری امری طبیعی هستند، زیرا در این دوران میزان زیادی از هورمون‌ها به جریان خون‌تان وارد می‌شوند. برخی از درمانهای‌ آکنه در طول این دوران مجاز نیستند، مانند استفاده از رتین-اِی؛ اما می‌توانید از بسیاری از روش‌های درمان آکنه استفاده کنید.
استفاده از اکثر شوینده‌های مخصوص آکنه در این دوره مجاز است، زیرا به مدت طولانی روی پوست باقی نمی‌مانند؛ اما بهتر است قبل از استفاده از هر محصول ضد آکنه ابتدا با پزشک‌تان مشورت کنید. داروهای ضد آکنه را نیز فقط در قسمت‌های مورد نیاز استفاده کنید. محصولاتی که دارای سالیسیلات اسید، بنزوئیل پراکساید و آزلائیک اسید هستند، در صورت استفاده در مقادیر بسیار کم، ایمن هستند. مطلب عود کردن آکنه در بارداری را اینجا بخوانید.
توصیه مشاور: شستشوی مرتب صورت از گرد و خاک و آلودگی هوا، کمتر استفاده کردن از کرم پودرها و سایر مواد آرایشی، استفاده از کرم آبرسان مناسب مخصوص پوستتان، وتوجه به رژیم غذایی سالم بسیار کمک کننده می باشد.
مسائل مربوط به نزدیکی
افزایش وزن و دیگر تغییرات فیزیکی، موجب می‌شوند احساس کنید دیگر برای زوج‌تان جذاب نیستید، و همین امر موجب پدید آمدن مشکلاتی در زمینه ارتباط و صمیمیت خواهد شد.
برخی از افراد از نزدیک شدن به زوج‌شان می‌ترسند زیرا احساس می‌کنند در نظر آن‌ها جذاب نباشند. اگر شما هم در این زمینه دچار مشکل هستید با زوج‌تان به یک مشاور قرار بگذارید و قبل‌ آن موضوع را با پزشک‌تان نیز مطرح کنید. شنیدن طبیعی بودن این حالت و مسائل‌تان از زبان آن‌ها می‌تواند بسیار کمک کننده باشد. بهتر است مطلب آداب نزدیکی در دوران بارداری را بخوانید.

آدرس: راور خیابان امام خمینی کوچه 25
ساعات کاری: عصر ها از ساعت 5 الی 9
پست الکترونیکی: proshat_bm_zadeh@yahoo.com
تلفن : 5585 3372 | موبایل : 09139973492